Uncategorized

 • Правила за работа со безбедноста на машината за запечатување

  Прописи за работа за безбедност на машината за запечатување 1. Пред да се вклучи операторот на машината, точките за подмачкување на машината за заптивање може да се притиснат во маснотијата со пиштоли за вештачко масло, или подмачкано рачно. 2. Завртете го рачниот тркал со рака пред производство. При вртење, притиснете ја ознаката со стрелка на тркалото за да проверите. Без разлика дали влезот на резервоарот, долниот капак, грамофон и машинска глава
  Read more
 • Функционални предности и употреба на двострано обележување на машината

  Двостраните машини за обележување се широко користени во храната, играчки, дневни хемикалии, електроника, лек, метали, пластика, печатење и други индустрии; основната реализација на авионите, на страничната површина на производот, широк квадрат на површината. Точноста на позицијата на врската е добра, квалитетот е висок, и стабилноста е висока; спречување на вештачки ефекти: подобрување на обележувањето на производите,...
  Read more
 • Мерки на претпазливост и одржување на машината за полнење

  Машините за полнење се главно мала класа производи во машините за пакување. Од перспектива на материјалите за пакување, тие можат да се поделат на машини за полнење течности, машини за полнење паста, машини за полнење прав, и машини за грануларно полнење; Поделена е на полуавтоматски машини за полнење и производствени линии за автоматско полнење. Деталите за употреба и одржување на машината за автоматско полнење се како
  Read more
 • Различни видови на машини за активни ознаки

  Постојат многу видови на машини за автоматско обележување на етикети со различни функции, но основните принципи се слични. Цртежот е шематски дијаграм на машината за рамно обележување, што го покажува процесот на обележување на рамни предмети: ролна етикета се става на одвиткувачкиот валјак на машината за етикетирање. Комплет валјаци ја прави етикетата, Стоп и
  Read more
 • Метод на ракување со грешка при точност при обележување на големината на машината за обележување авиони

  Без оглед на кој било производ, откако ќе го користите за одреден временски период, повремено може да се појават некои такви неуспеси или проблеми, исто како и човечкото тело. Следниве решенија и чекори се предложени за решавање на проблемот со неточно обележување на рамни етикети. Треба да започнеме со некои агенции на машината за етикетирање за да откриеме и наоѓаме проблеми по ред.
  Read more
 • Развој на можноста за машина за полнење

  Брзиот развој на кинескиот пијалок, пазарот на млечни производи и пиво го поттикна и развојот на индустријата за машини за пакување. Од 80-тите години на минатиот век, Кина увезе голема количина пијалок, машини за пакување млечни производи и пиво секоја година, и моментумот на увоз сè уште се зголемува. Повеќето од овие машини се автоматизирани производствени линии со голема брзина со силна сигурност и висока
  Read more
 • Како да се користи машината за полнење

  1. Пополнување на атмосферски притисок: Најточен и едноставен метод за полнење на течни материјали што течат слободно. Погоден за ① без гас, ② Не плашете се од контакт со атмосферата и liquid течни материјали со низок вискозитет. EG: бело вино, овошно вино, млеко, јас сум врба, напивка. 2.Вакуумско полнење: погоден за less без воздух, ② оксидативно влошување поради контакт со воздух, ③ малку вискозен
  Read more
 • Кои се методите на запечатување на машината за запечатување?

  За непрофесионално механичко лице, сите можеби знаете дека машината за запечатување картони се користи за запечатување картони, но како е запечатено, можеби не е јасно како да се запечатат големи предмети. Машината за запечатување вклучува автоматска машина за запечатување на дното, лево и десно возење машина за запечатување, лево и десно горно возење машина за запечатување, горно и долно запечатување на возењето
  Read more
 • Основна инсталација и одржување на машината за полнење

  Инсталирање и пуштање во работа на машина за полнење 1. Откако ќе ја распакувам машината, инсталирајте го според "Дијаграм за инсталација", и поврзете го изворот на компримиран воздух, изворниот притисок е 0,6MPa. Ако е поврзан главниот цевковод на компримиран воздух, прво треба да се инсталира вентилот. 2. Отворете ја десната врата и одвртете ја ознаката за масло на лубрикаторот за да додадете чиста специјална машина
  Read more
 • Types And Characteristics Of Bottle Filling Machines

  Atmospheric pressure filling machine is filled by the weight of liquid under atmospheric pressure. This type of filling machine is divided into two types: regular filling and constant volume filling, which are only suitable for filling low-viscosity liquids such as milk and wine. The vacuum filling machine is used for filling when the pressure in the bottle is lower than…
  Read more
 • Packaging Machine Working Principle

  Among them, the filling machine consists of a frame, a filling servo control system, a vacuum control system, a material pump, a pump body temperature control, an electrical box, a hopper, etc .a heat sealing machine consists of a film hanging mechanism, a heat sealing mechanism, an adjustment mechanism, and a film feeding mechanism. The detection device consists of compressed…
  Read more
 • Installation And Commissioning Of Paste Filling Machines

  Installation and commissioning of paste filling machines 1. After the machine is unpacked, install according to the “Installation Schematic Diagram” and connect the compressed air source. The pressure of the gas source is 0.6 MPa. Ако е поврзан главниот цевковод на компримиран воздух, прво треба да се инсталира вентилот. 2. Open the right door and turn on the oil mister…
  Read more
ПРАВДА СЕГА